dinsdag, februari 07, 2006
sinterklaas
Zij is net terug uit Canada. Toen we afgelopen woensdag in de kroeg zaten herinnerden we ons opeens dat we elkaar geen gelukkig nieuwjaar hadden gewenst, waarna een opsomming volgde van wat we allemaal nog meer niet hadden gedaan. En toen kwamen we bij sinterklaas.
Niet veel later hadden we besloten dat we dat dan nog moesten vieren; 5 februari leek daar een uitstekende datum voor. Lootjes werden getrokken (het valt nog niet mee om jezelf niet te trekken met twee lootjes!) er werd besloten dat we zouden strijden om wie het kleinste kadotje zou geven en er moesten natuurlijk pepernoten en speculaas bij.
Aldus geschiedde.
Ik bakte thuis koekjes, waarvan 1 chocoladekoekje in de vorm van een K van haar voornaam, en probeerde er ook een paar pepernoten van te fabriceren.
Zij dokterde een recept uit met speculaas, wat ik u natuurlijk niet kan onthouden:
benodigdheden:
Een pakje speculaas
rijst
tofu
champignons
(bami/nasi)kruiden
kaneel
suiker
chocolademelk
Kook de rijst zoals op de verpakking aangegeven.
Wanneer de rijst gaar is voeg je wat suiker en kaneel aan de rijst toe.
Doe ondertussen wat olie in een pan en bak daarin de tofu en champignons. Voeg na verloop van tijd het zakje (bami/nasi)kruiden toe aan de tofu en champignons.
Wanneer de rijst en tofu bijna klaar zijn kun je chocolademelk in een pan verwarmen zodat deze op tijd klaar is om met het eten te serveren.
Breek wat speculaas in stukjes en creeër hiermee een bodem in elk bord.
Schep met een ruime lepel één a twee bolletjes rijst aan de ene kant van het bord.
Voeg vervolgens het tofumengsel toe aan het bord.
Inmiddels zal de chocolademelk warm zijn en kunt u deze tegelijk met het eten serveren.
Eet smakelijk!
Niet veel later hadden we besloten dat we dat dan nog moesten vieren; 5 februari leek daar een uitstekende datum voor. Lootjes werden getrokken (het valt nog niet mee om jezelf niet te trekken met twee lootjes!) er werd besloten dat we zouden strijden om wie het kleinste kadotje zou geven en er moesten natuurlijk pepernoten en speculaas bij.
Aldus geschiedde.
Ik bakte thuis koekjes, waarvan 1 chocoladekoekje in de vorm van een K van haar voornaam, en probeerde er ook een paar pepernoten van te fabriceren.
Zij dokterde een recept uit met speculaas, wat ik u natuurlijk niet kan onthouden:
benodigdheden:
Een pakje speculaas
rijst
tofu
champignons
(bami/nasi)kruiden
kaneel
suiker
chocolademelk
Kook de rijst zoals op de verpakking aangegeven.
Wanneer de rijst gaar is voeg je wat suiker en kaneel aan de rijst toe.
Doe ondertussen wat olie in een pan en bak daarin de tofu en champignons. Voeg na verloop van tijd het zakje (bami/nasi)kruiden toe aan de tofu en champignons.
Wanneer de rijst en tofu bijna klaar zijn kun je chocolademelk in een pan verwarmen zodat deze op tijd klaar is om met het eten te serveren.
Breek wat speculaas in stukjes en creeër hiermee een bodem in elk bord.
Schep met een ruime lepel één a twee bolletjes rijst aan de ene kant van het bord.
Voeg vervolgens het tofumengsel toe aan het bord.
Inmiddels zal de chocolademelk warm zijn en kunt u deze tegelijk met het eten serveren.
Eet smakelijk!